Dvere (9) Kovania a kľučky (24) Príslušenstvo k dverám (7) Novinky (6) Inšpirácia (7)

10 + 1 odpovedí, ako vybrať dverné kľučku.

Zadajte Váš mail a stiahnite si PDF knižku zadarmo. Viac o knihe nájdete tu. Zároveň vďaka stiahnutie získate prístupy k špeciálnej akciám, ktoré raz za čas zasielame.

 

Formulár sa odosiela, počkajte prosím ...

Ako ideálne zabezpečiť vašu domácnosť

Vedeli ste, že aj cez to, že Česi investujú do zabezpečenia svojich domácností nemalé čiastky, to najzákladnejšie a vlastne aj najmenej nákladné zabezpečenie často prehliadajú? Áno, jedná sa o zabezpečenie vstupných dverí, ktoré totiž neodolá nájazde lupičov spravidla ani 5 minút.

Odomykanie dverí pakľúčem patrí medzi najzákladnejšiu lupičskú "zručnosť", ktorá sa dedí už niekoľko storočí. No a potom sa nie je čo diviť, že ju lupiči doviedli takmer k dokonalosti. Väčšina zámkov, ktoré sa v Česku pre zabezpečenie domácností používajú pochádza z patentu, ktorý bol registrovaný pred viac ako 200 rokmi. Jedná sa o klasické zámkovej vložky, ktoré využívajú systém kolíčkových stavítok (Klincový vložky), ktoré dokáže otvoriť aj úplný "zlodej amatér". Napriek tomu tento typ vložiek využíva stále väčšina slovenských domácností. Dôvodov môže byť viac ... nízka cena, neochota inovácie a tiež to, že zámky na svojich domoch a bytoch sme zvyknutí meniť len niekoľkokrát za život.

Ak sa chceme nájazdu lupičov brániť, je dobré vedieť aké techniky a aké náčinie používajú.

 

Bumping

Slovensky môžeme túto metódu nazvať aj "žďuchnutí". Jedná sa o veľmi tichú a nedeštruktívne metódu využívajúcu konštrukčné nedokonalosti kolíčkových vložiek. A ako veľmi je otvorenie dverí touto metódou ľahké? Stačí univerzálny kľúč, úderom do kľúča dôjde k chvíľkovému odskočenie stavítok do vyrovnanej polohy a zlodej už odomyká zámok bežným spôsobom. Zlodej navyše po sebe dokáže aj zamknúť. A hádajte sa potom s poisťovňou, že ku krádeži došlo násilným vniknutím do bytu

 

Planžetování či vyhmatnutie

Rovnako ako Bumping aj táto metóda je nedeštruktívna. Zlodej vsunie do zámku pružný kovový napinák, ktorý tlačí na bok cylindra, planžetou potom zatlačí stavítka do ich krajnej pozície. Dôjde k miernemu vychýleniu a stavítka sa nevráti do svojej pôvodnej pozície, v tejto chvíli ide už zámok otvoriť klasickým spôsobom.

 

Odvŕtanie alebo vytrhnutie

Ako už názov vypovedá, táto metóda už deštruktívne je a zlodeji ju využívajú pri zložitejších zámkov, kde sa už nedá využiť vyššie popísané metódy. Odvŕtaný zámok už nespňuje svoju funkciu a dvere idú ľahko otvoriť. Rovnako tak vytrhnutiu, kedy zlodej využije páku alebo ťah.

 

Je 100% ochrana možná?

Už "drobná" investícia do bezpečnostnej zámkovej vložky (spĺňajúci európsku normu EN 1303) môže posilniť ochranu vášho majetku o niekoľko tried. Ideálne je ale kombinovať niekoľko na sebe nezávislých bezpečnostných systémov. Ak pridáte dostatočne odolné dvere a kovania máte z polovice vyhrané.

 

   

 

Ideálny spôsob zabezpečenia

Hlavným faktorom je zjednotiť bezpečnostnej triedy dverí, kovania a cylindrické vložky. Maximalizujete tak všetky ochranné prvky a toto zjednotenie je tiež jednou z požiadaviek poisťovní.

Príklad:

Týmto zjednotením bude už vniknutie do vášho bytu pre zlodejov veľmi komplikované a rozhodne nebude tiché.

   

Máte otázky alebo potrebujete poradiť? Bez váhania nás konktaktujte.

Viac článkov nájdete na našom blogu.

Rostislav Lang, majiteľ a prevádzkovateľ internetového obchodu Naj kľučky.

 

ešte minútku!

neodchádzajte od nás s prázdnymi rukami!

Pripravili sme si pre Vás darček v podobe
zľavového kupónu na akýkoľvek nákup.

Šanca sa už nebude opakovať!

Prezraďte nám Vaše krstné meno a email
a vyzdvihnite si 3% zľavu na nákup!