Dvere (9) Kovania a kľučky (24) Príslušenstvo k dverám (7) Novinky (6) Inšpirácia (7)

10 + 1 odpovedí, ako vybrať dverné kľučku.

Zadajte Váš mail a stiahnite si PDF knižku zadarmo. Viac o knihe nájdete tu. Zároveň vďaka stiahnutie získate prístupy k špeciálnej akciám, ktoré raz za čas zasielame.

 

Formulár sa odosiela, počkajte prosím ...

Typológia klik (ov)

Keď sa povie kľučka, všetci celkom iste vieme aký doplnok dverí si predstaviť. Keď sa ale chceme hlbšie pozrieť na typológiu klik, už to tak jednoduché nie je :-). A rovnako tak je to s kľučky. Čoskoro nastane obdobie "hodovania", tak prečo sa na typológiu klikov nepozrieť bližšie ... po sviatkoch sa táto znalosť bude určite hodiť :-).

1. Klasický klik

Najčastejšie cvičený klik, ktorý posilňuje predovšetkým prsné a ramenné svaly ... trochu tiež tricepsy a brušné svaly. Pre správne cvičenie je dôležité mať ruky položené dlaňami na zemi pod pravým uvidí, nech prsty vpred alebo ľahko od seba. Ruky máme vo vzdialenosti od pol metra do cca 10 cm od vonkajšieho okraja ramena. Spúšťajte sa dolu vo vodorovnej polohe, nezalamujte sa v páse a pri vyťahovaní smerom nahor sa nehrbte, neklopte hlavu smerom k zemi, snažte sa ju mať vodorovne s telom. A čo je najdôležitejšie ... samozrejme kvalita kľučku ... snažte sa dôjsť prsiami takmer k zemi a počet opakovaní pridávajte postupne.

A rovnako ako u klikov aj u kľučiek nájdeme tie klasické a najviac používané.

Liu R dverové kovania z nerez ocele

 

2. Široký klik

Tento kľučiek sa od klasického odlišuje predovšetkým šírkou roztiahnutých rúk. Vzdialenosť rúk je niečo okolo jedného metra. Ruky musí smerovať k zemi stále pod pravým uhlom. Treba si nájsť vlastnú hranicu, tak aby sa vám lakte nezalamovaly smerom k zemi a nehrbili ste sa. Pri tomto kľučku sa váha tela presúva najviac na deltový ramenné a záberom sval. Dajte pozor na krčenie ramien a opäť na hlavu v správnej pozícii ... predídete problémom s krčnou chrbticou.

No a aj medzi kľukami nájdete trend v masívnejšom a širšom prevedení.

Apollo KAO štvorcové rozetové kovanie

 

3. Úzky klik

Tento typ kľučku je už trochu ťažšie a je využívaný u výcvikov vojenských a špeciálnych útvarov. Ruky držíte približne na šírku ramien, vo vodorovnej polohe vzhľadom k trupu a špičky prstov smerujú vpred. Dôležité je držať lakte pri tele a dávať si pozor na hrbenia. Prsné svaly smerujú pri klesaní k dlaniam. Týmto typom kľučku posilňujete najmä tricepsové svaly a niektoré svaly na chrbte.

Trendom posledných rokov sú medzi kľukami aj veľmi úzke typy.

Gemello KGML rozetové kovanie

 

4. Diamantový klik

Ide už o pomerne silovo náročnú a zložitú formu kľučku. Ruky smerujú k sebe natoľko, že sa ukazovákmi a palcami jemne dotýkate (vytvára sa tak obrazec diamantu). Opäť je tu dôležitá práca s lakťami, ktoré držíte pevne pri tele a to ako pri pohybe dolu, tak i hore. Týmto typom posilňujeme, podobne ako úzkym klikom, tricepsový sval a tiež vnútorné prsné svalstvo.

No a samozrejme aj v dizajnoch klik frčia diamanty :-)

Lady R Cristal exkluzívny rozetové kovanie

 

5. Klik na kolenách

Známa forma kľučku převevším u žien. Postavením nôh na kolenách sa výrazne zmenšuje náročnosť a použitia sily.

A aj medzi kľukami nájdete tvary a farby obľúbené ženami :-).

Klotho R exkluzívny rozetové kovanie

Máte otázky alebo potrebujete poradiť aká kľučka je vhodná na vaše dvere? Bez váhania nás konktaktujte.

Viac článkov nájdete na našom blogu.

Rostislav Lang, majiteľ a prevádzkovateľ internetového obchodu Naj kľučky.

 

Za inšpiráciu a poučenie v typológii klikov ďakujeme www.fitness4u.cz

ešte minútku!

neodchádzajte od nás s prázdnymi rukami!

Pripravili sme si pre Vás darček v podobe
zľavového kupónu na akýkoľvek nákup.

Šanca sa už nebude opakovať!

Prezraďte nám Vaše krstné meno a email
a vyzdvihnite si 3% zľavu na nákup!