Dvere (9) Kovania a kľučky (24) Príslušenstvo k dverám (7) Novinky (6) Inšpirácia (7)

10 + 1 odpovedí, ako vybrať dverné kľučku.

Zadajte Váš mail a stiahnite si PDF knižku zadarmo. Viac o knihe nájdete tu. Zároveň vďaka stiahnutie získate prístupy k špeciálnej akciám, ktoré raz za čas zasielame.

 

Formulár sa odosiela, počkajte prosím ...

6 + 1 tipov ako sa správne starať o dverový zámok

Zima je pre dlhú životnosť zámku náročnejšie obdobie. Vlhkosť, mráz alebo sneh zámok ničia a ak nebudete o zámok správne starať môže sa vám stať, že sa do svojho bytu alebo domu jednoducho nedostanete, pretože zámok nepôjde odomknúť. Predíďte tomuto problému správnou starostlivosťou o dverný zámok.

1. Pravidelne zámok premazávat

Možno sa to môže zdať ako triviálne rada, ale spomeňte si, kedy ste naposledy zámok premazali. Ideálne dobou na premazanie zámku je obdobie s výraznejšími teplotnými výkyvmi. Na jar premažte zámok po zime a na jeseň opäť pred zimou. Vyberajte také typy mazadiel, ktoré nepoškodia ochrannú vrstvu kovu proti korózii a vyvarujte sa kyslým a živicovým tukom. Ideálne je prípravok s mechanickým vstrekovačom.

 

2. Dotiahnite skrutky

A keď už ste pri tom premazávanie, skontrolujte správne dotiahnutie skrutiek. Zámok musí vo dverách správne držať, nielen, že predĺžite jeho životnosť a predídete väčším komplikáciám, ale touto údržbou chránite i svoj majetok ... uvoľnené časti môžu zlodejom skrátiť čas pri prekonávaní dverí. V rámci údržby dotiahnite tiež skrutky na kľučke a kovania.

 

3. Skontrolujte dvere

V rámci údržby zámku prekontrolujte tiež dvere. Pozrite sa, či dobre sedí v pántoch a či západka zámku pasuje presne do zárubne. Pánty prípadne tiež premažte.

 

4. Pozor na neoriginálne kľúče

Takmer každý z nás už niekedy stratil kľúče, ale málokto z nás už rieši či je nový kľúč naozaj kvalitný alebo originálne. Neoriginálne alebo nekvalitné kľúč nemusí do zámku správne pasovať, je slabý, ohýba sa alebo sa zlomí a tým zámok deformuje a poškodzuje. V prípade straty alebo potreby ďalších náhradných kľúčov navštívte radšej certifikovaného zámočníka, ktorý vám vyrobí originálnu kópiu.

 

5. Otváranie dverí ide horšie ako inokedy?

Ak v priebehu roka zistíte, že je "niečo zle" a zámok nejde otvoriť tak dobre ako inokedy, riešte tento problém ihneď. Zámok môže byť zle usadený a to spôsobuje drhnutie cylindrické vložky. Ak nepomôžu vyššie spomínané rady obráťte sa na odborníka.

 

6. Nezabúdajte na to, že aj zámok má svoju životnosť

Životnosť zámku je 5 - 10 rokov, záleží samozrejme na frekvencii jeho používanie. Dôvodom nie je len fyzické opotrebovanie zámku, ale aj zastaraniu jeho bezpečnostných a ochranných prvkov. Zlodeji sa rýchlo učí a kvalitné cylindrom zvýšite ochranu vášho majetku.

 

7. Viete ako ideálne zabezpečiť vašu domácnosť?

Už "drobná" investície do bezpečnostnej zámkovej vložky (spĺňajúci európsku normu EN 1303) môže posilniť ochranu vášho majetku o niekoľko tried. Ideálne je ale kombinovať niekoľko na sebe nezávislých bezpečnostných systémov. Ak pridáte dostatočne odolné dvere a kovania máte z polovice vyhrané.

Ak chcete vašu domácnosť chrániť naozaj na maximum, vyberte bezpečnostné 10stavíkovou vložku EURO XStar s guľou - trieda 4. Vložka je certifikovaná podľa ČSN 1627: 2012 do RC4, s oceľovou tyčou proti odvŕtaniu. Vysoká ochrana proti odvŕtaniu je zabezpečená pomocou 9prvků z kalenej ocele.

Vysokú ochranu tiež poskytne bezpečnostná vložka EURO Secure trieda 3, ktorá je dodávaná v sade s vloužkou s guľou a 6ks zjednotených kľúčov.

 

Ak sa chceme nájazdu lupičov brániť je dobré vedieť aké techniky a aké náčinie používajú. Prečítajte si viac v článku Ako ideálne zabezpečiť vašu domácnosť.

 

Máte otázky alebo potrebujete poradiť? Bez váhania nás konktaktujte.

Viac článkov nájdete na našom blogu.

Rostislav Lang, majiteľ a prevádzkovateľ internetového obchodu Naj kľučky.

 

ešte minútku!

neodchádzajte od nás s prázdnymi rukami!

Pripravili sme si pre Vás darček v podobe
zľavového kupónu na akýkoľvek nákup.

Šanca sa už nebude opakovať!

Prezraďte nám Vaše krstné meno a email
a vyzdvihnite si 3% zľavu na nákup!